Antistatické produkty do skladu, výroby aj na prepravu

Pri práci s niektorými výrobkami alebo súčiastkami vzniká riziko elektrostatického výboja, ktorý ich môže poškodiť a rastie tiež riziko pracovných úrazov. Vyhnúť sa tomu vám umožnia antistatické produkty.

Antistatické produkty chránia pred elektrostatickým výbojom

Podlaha, oblečenie aj obaly môžu vytvárať statickú elektrinu. Uvoľnený elektrostatický výboj je však pre niektoré výrobky, ako sú, napríklad, elektronické súčiastky, nebezpečný a môže ich poškodiť. V prevádzkach, kde sa s nimi narába, je preto potrebné myslieť na antistatické opatrenia v podobe odevov, pracovných nástrojov, prepraviek a iných ESD produktov. Antistatické produkty pomáhajú predchádzať vzniku elektrického nabitia a výbojom.

Antistatické prepravky

Na skladovanie elektronických výrobkov a súčiastok citlivých na elektrický výboj sú výborným riešením antistatické prepravky vyrobené z vodivého plastu. Vodivý ESD materiál dokáže spoľahlivo odvádzať existujúci náboj.

 

Antistatické prepravky aj s vekom

Potrebovali by ste uložiť väčšie množstvo výrobkov alebo súčiastok? Antistatické prepravky sa dajú tiež stohovať. Pevná konštrukcia je zárukou výbornej odolnosti a pevnosti aj pri pravidelnom používaní. Vybrať si ich môžete v rôznych rozmeroch a k dispozícii sú aj ESD prepravky s vekom. Antistatické prepravky sú na zjednodušenie manipulácie vybavené rukoväťami a vybrať si k nim môžete aj podvozok.

 

Antistatické skosené prepravky

Prehľadné uloženie a dostupnosť každej súčiastky — antistatické skosené prepravky sú riešením, ktoré oceníte v sklade aj vo výrobe. Dá sa z nich ľahko vybrať všetko, čo vaši pracovnici práve potrebujú. Aby sa dali na policiach v regáloch nielen ukladať vedľa seba, ale aj stohovať, majú zosilnené rohy. Nebudete sa preto musieť obávať ich prasknutia alebo poškodenia pri manipulácii s ťažšími predmetmi.